Čtvrtek, 21 listopadu, 2024
- Komerční sdělení -magazin
HomeZajímavostiNěkolik tipů, jak uvařit perfektní "al dente" těstoviny

Několik tipů, jak uvařit perfektní „al dente“ těstoviny


Vaření těstovin je poměrně snadné, musíte ovšem myslet na detaily. Můžete pomoci tomu, aby vaše těstovinové jídlo bylo co nejlepší, když budete znát několik způsobů vaření těstovin. Tento průvodce vás naučí, jak uvařit dokonalé těstoviny.

1. Na každý balíček těstovin přiveďte 5 litrů vody k varu. Jakmile se voda vaří, přidejte sůl. Doporučujeme asi 2 polévkové lžíce hrubé mořské soli na každých 5 litrů vody. Nebojte se vodu z těstovin osolit. Ale prosím nepřidávejte olej!

2. Přidejte těstoviny a míchejte, aby se nelepily. Míchejte během prvních 2 minut vaření těstovin. Je pravděpodobnější, že se na začátku slepí, než se škroby uvolní do vody.

3. Zkontrolujte, zda jsou těstoviny al dente: 2 – 3 minuty před dovařením těstovin. Tuto texturu lze popsat jako jemnou s pevným kousnutím a bílou skvrnou ve středu. Toto je známé jako duše těstovin. Pro jistotu si kousněte.

4. Jakmile jsou těstoviny hotové, vypněte plotýnku a naberte 1 šálek vody z těstovin. Voda z uvařených těstovin obsahuje esenciální škrob, který lze později použít k úpravě konzistence vaší omáčky. Tato polévkově vypadající voda, kterou jste vylévali do odpadu, je ve skutečnosti zázračná přísada!

5. Rychle sceďte těstoviny do cedníku ve dřezu. Nudle by měly být stále mokré. Těstoviny však neoplachujte. Škrob ve vodě pomáhá omáčce přilnout k těstovinám. Oplachování těstovin je ochladí a zabrání vstřebání omáčky. Těstoviny byste měli opláchnout pouze tehdy, když je chcete použít ve studené kuchyni, jako je těstovinový salát . V takových případech pomáhá oplachování těstovin zastavit proces vaření.

6. Vhoďte těstoviny do rozehřátého hrnce s připravenou omáčkou. Těstoviny s omáčkou vařte asi 2 minuty, aby se spojily chutě

Tip: Pokud chcete ochutnat pravou italskou domácí pastu připravenou rozeným Italem z těch nejlepších surovin, objednejte si je urozvoz těstovin Brno, případně rozvoz těstovin Olomouc. Bez starostí a bez práce, stejně jako na letní přímořské dovolené.


Otázky a odpovědi

Opravdu potřebujete tolik vody?

Pokud vaříte jen malé množství těstovin (méně než půl kila), nepotřebujete jich tolik, ale vydatný hrnec s rychle se vařící vodou je nutný ze dvou důvodů: je snazší ponořit dlouhé kusy těstovin jako špagety a pomáhá snížit lepení tím, že dává těstovinám dostatek prostoru pro pohyb. Pokud se vám těstoviny lepí, je to pravděpodobně proto, že nepoužíváte dostatek vody.

Mohu dát těstoviny do studené vody?

Mohu ušetřit čas a vložit těstoviny hned? Přidání těstovin do vody, která se nevaří, ve skutečnosti prodlouží celkovou dobu vaření a způsobí, že těstoviny zůstanou ve vodě déle. Skončíte s těstovinami, které absorbovaly příliš mnoho vody s kašovitou texturou.

Sůl? Stačí osolit na talíři?

Před přidáním těstovin je nutné vodu osolit, aby těstoviny při vaření absorbovaly osolenou vodu a zachovaly si chuť. Trocha soli ve vodě s těstovinami může hodně pomoci a dodá vašemu konečnému pokrmu chuť. Jakmile jsou těstoviny uvařené, ztratili jste šanci těstoviny okořenit.

Nemůžu přidat olej, aby se těstoviny neslepily?

I když to může zabránit přilepení, není to dobrý nápad. Těstoviny uvařené v olejové vodě se zamastí a v důsledku toho omáčka sklouzne a nevstřebá se. Takto skončíte s těstovinami bez chuti.

- Komerční sdělení -pr clanky

Najnovjše články